ၿပည္မွာေပၚေနတဲ႔ ကတြတ္သီး၊ ကတြတ္ယို ...............
ကတြတ္သီးဟာ O ေသြးပိုင္ရွင္ေတြအေနနဲ႔ အစားသင္႔ဆံုး အသီးတစ္မ်ိဳးထဲမွာပါတယ္
ဟု http://myatmhanlay.blogspot.com/2009/04/blog-post_28.html တြင္ ဖတ္ရသည္။
တစ္ပတ္ကို ကတြတ္သီး ေလးလံုးေလာက္မွီ၀ွဲျခင္းသည္ ကိုယ္ခႏၶာရိွ pH ပမာဏကို ညိွႏိႈင္းထားျပီး ေရာဂါပိုးမႊားမ်ား ၀င္ေရာက္ကူးစက္ျခင္းမွ တားဆီးထားသည္။ ကတြတ္သီးမွာ ပါသည့္ အမွ်င္ဓာတ္သည္ အင္ဆူလင္ ပမာဏႏွင့္ ေသြးတြင္း အခ်ဳိဓာတ္ပမာဏတို႔ကို က်ဆင္းေစကာ ဆီးခ်ဳိျဖစ္ပြားမႈကိုလည္း ေလ်ာ့နည္းေစသည္။
ဟု http://glorious-flower.blogspot.com/ တြင္ဖတ္ရသည္။
ဒီအခ်က္ေတြမသိခင္ ဟိုးငယ္ငယ္ကေလးက ကတြတ္ယုိထုတ္ေလးေတြကို မက္ေမာစြာ၀ယ္စားၿဖစ္ခဲ႔တယ္။ စားလုိက္ရင္ ဇီးထုတ္လုိ စြန္႔ပစ္စရာမပါတာရယ္။ ၀ါးစားရင္ က်လိက်လိၿဖစ္တာရယ္ ကို သေဘာက်လုိ႔ စားၿဖစ္ခဲ႔တယ္။
ခု ၿပည္မွာတာ၀န္က်ေတာ႔ ကတြတ္သီးေပၚခ်ိန္ဆို အသီးေတြ၀ယ္၊ သႀကားနဲ႔ ကုိယ္႔စိတ္ႀကိဳက္နွစ္သက္သလိုထိုးစားၿဖစ္တယ္။ စိတ္ႀကိဳက္ထိုးၿပီး မိသားစုအတြက္လည္းလက္ေဆာင္ေပးၿဖစ္တယ္။ ေရာင္းတန္းကကတြတ္ယိုကုိေပးတာထက္ ကုိယ္တုိင္ထုိးတဲ႔ ကတြတ္ယိုကုိေပးရတာ ပုိနွစ္သက္လာတယ္။
ယိုထိုးနည္းကေတာ႔.............
ေစ်းက၀ယ္လာတဲ႔ ကတြတ္သီးေလးေတြကုိေတာ႔ သဲစင္ေအာင္ ေရနိုင္နုိင္နဲ႔ေဆးရပါမယ္။
သဲစင္ေအာင္ေဆးၿပီးသားအသီးေလးေတြကို လုိသလို ထက္ၿခမ္းခြဲ၊ သုိ႔မဟုတ္ ေလးစိပ္ထုိးၿပီး ယိုထုိးမယ္႔
ဒယ္အိုး ( သို႔ ) ဒန္အိုးထဲထည္႔ၿပီး အေပၚကသႀကားၿဖဴးၿပီး ထုိးလုိက္တာပါပဲ....။တစ္ခ်ိဳ ႔ကေတာ႔ သႀကားကုိႀကိဳၿပီးမွကတြတ္သီးထဲ သႀကားရည္နွင္႔ထိုးႀကသည္။ ဤသို႔ထိုးၿခင္းက အခ်ိန္ပိုႀကာေစေသာေႀကာင္႔မဂ်ီးကေတာ႔ သႀကားေကာကတြတ္သီးေကာ ေရာထိုးလိုက္တာပဲ...........။
ကတြတ္သီးအလံုးတစ္ရာကို သႀကားအစိတ္သားနဲ႔ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ဒယ္အိုးထဲ ထည္႔ေမႊ၊ ေရခမ္းေတာ႔မွ သံပုရာသီးေလးညွစ္ထည္႔လိုက္ေတာ႔ အေရာင္၊ အနံ႔အရသာနဲ႔ၿပည္႔စံုတဲ႔ ကတြတ္ယိုေလးရသြားၿပီ။ ကုိယ္တုိင္ထုိးေတာ႔ ေရခမ္းေၿခာက္ေအာင္ထုိးတယ္ ဘာဓါတုေဗဒေဆးမွမပါဘဲ က်န္းမာေရးနဲ႔ၿပည္႔စံုတဲ႔ကတြတ္ယုိေလးၿဖစ္တာေပါ႔.........။
ကတြတ္သီးေတြမွာ အခ်ိဳသီးနဲ႔အခ်ဥ္သီး ဟု ၂ မ်ိဳးရွိသည္။
ထုိ႔ေႀကာင္႔ သႀကားကို ခ်င္႔ခိ်န္ၿပီးထည္႔သင္ပါသည္။
ထမင္းစားၿပီး ကတြတ္ယိုေလးနည္းနည္းေလာက္ စားလိုက္တာနဲ႔ ရင္ေခ်ာင္ၿပီး အေမာကုိေၿပေစတယ္။
No comments:
Post a Comment